< Nieuwbouw
 
Passieve Vrijstaande Laagbouw​

Deze alleenstaande nieuwbouw woning is gelegen in de bossen van Haasdonk. 
Alle vertrekken bevinden zich op het gelijkvloers, waardoor de woning een heel leven kan gebruikt worden door de bewoners. 
Door de verschillende ruimtes een andere hoogte te geven ontstaat er in de gevel een duidelijk afleesbare volumewerking. 
Het lage volume herbergt de garage met technische berging, waar de energiezuinige technieken staan opgesteld. In het middelhoge volume bevindt zich het nachtgedeelte, waarin de slaapkamers en badkamers zijn gesitueerd.  In het hoge volume is het dag gedeelte ondergebracht met zithoek, eetkamer en open keuken. Deze leefruimte heeft een hoogte van 4,5m wat het ruimtelijk gevoel vergroot. Via de hoge ramen aan de achtergevel en de bandramen aan de voorgevel komt het licht tot in alle hoeken van de ruimte. De bosrijke tuin wordt door de grote raampartijen als het ware naar binnen gezogen. 
Om oververhitting tegen te gaan zijn luifels voorzien die fungeren als constructieve zonwering.  Aan de achtergevel ontstaat zo een groot vrijdragend overdekt terras. Deze overkraging werd gerealiseerd door te werken met CLT (Crossed Laminated Timber). 

E-peil: E-8

Een fijne samenwerking met ambitieuze opdrachtgevers met een hart voor hout.