top of page

Wendy Peet​ers


ARCHITECT/ZAAKVOERDER

 

Afgestudeerd als architect in 1995 en anno 1994 in het kader van Erasmus gestudeerd in Dundee, UK. Na architectuurstudies postgraduaatopleiding monumenten- en landschapszorg gevolgd.

wendy@xtra-architecten.be

Xtraarchitecten_Birthe.jpg

Birthe De Wachter


ARCHITECT/ZAAKVOERDER

 

Afgestudeerd als architect in 2006 en anno 2004, in het kader van Erasmus, gestudeerd in Barcelona. Na architectuurstudies de opleiding voor master in monumenten- en landschapszorg gevolgd.

birthe@xtra-architecten.be

Xtraarchitecten_Wout.jpg

Wout Van Bavel


ARCHITECT-ASSISTENT

wout@xtra-architecten.be

Xtraarchitecten_Lilia.png

Lilia Podubnaia


BOUWKUNDIG TEKENAAR

lilia@xtra-architecten.be

XTRA Architecten

Xtra-architecten kent zijn oorsprong in 1998 als Plan-x architectenbureau. Heden leiden Wendy Peeters en Birthe De Wachter Xtra-architecten.

Onze projecten situeren zich in de individuele woningbouw en scholenbouw. En dit zowel voor nieuwbouw als renovatie, vaak in een stedelijke context. Het bureau heeft tevens ervaring in kantoren, appartementen en totaal inrichting.

Elk project wordt gezien als een uitdaging, ongeacht de omvang. Het voorontwerp is een essentieel onderdeel in het creatieve proces, dit komt tot stand uit een intensieve samenwerking met onze bouwheer. In deze fase wordt elk programma grondig geanalyseerd en de verschillende mogelijkheden afgetast. Doelstellingen zijn steeds de noden, wensen en verwachtingen van de opdrachtgever te vertalen in een architecturaal totaalconcept.

Deze zoektocht vertaalt zich in een eigentijdse vormgeving en materiaal gebruik waarbij een spel van licht en ruimte beoogd wordt. Vaak trachten we een stap verder te gaan dan de eisen van het moment door een zekere flexibiliteit in het ontwerp in te bouwen. Bij de uitwerking van het concept hechten wij belang aan duurzaamheid, thermische isolatie en het aanwenden van energiezuinige technieken. Dankzij een grondige technische achtergrond, goede materialenkennis en zin voor detaillering ontstaat steeds een doordacht en uniek project. Tijdens de uitvoering zorgen wij voor een integrale projectcoördinatie en staan budgetcontrole en planning centraal. Is uw interesse gewekt, bent u steeds welkom voor een vrijblijvend gesprek.

bottom of page