top of page
< Scholen
Nieuwbouw klassenblokken

Klassenblok huursubsidie
12 klassen voor algemene vakken zijn verspreid over 2 bouwlagen. Het gebouw is opgetrokken als een skeletstructuur. Tussen de klassen werden akoestische scheidingswanden voorzien. Om het herpositioneren van tussenwanden mogelijk te maken is voor een verticale gevelgeleding gekozen.De beglaasde traphal op de kop van het gebouw geeft toegang tot 2 centrale gangen. De binnenwanden tussen klassen en gangen zijn volledig transparant en voorzien van gekleurde beglazing.  Door de aangehouden modulering zijn binnendeuren en beglaasde delen inwisselbaar. Deze modulering en de skeletstructuur maken herverdeling in de toekomst mogelijk en anticipeert op het circulaire bouwen.
Aanbouw E-blok
Het gebouw sluit aan tegen de bestaande D-blok zodat de circulatie op de verdieping het verlengde vormt van de bestaande gangen. Zo kan de verdieping via de bestaande lift worden bereikt en wordt voldaan aan de toegankelijkheidseis.
Op het gelijkvloers bevindt zich het sanitair voor 1300 leerlingen. Hiervoor werden 72 toiletten en 48 urinoirs voorzien. Het regenwater van de nieuwbouw en de bestaande gebouwen wordt maximaal naar de nieuwe regenwateropslag van 100.000l geleid zodat het sanitair met regenwater kan gespoeld worden.  Verder zijn op het gelijkvloers de kantoren voor de ondersteunende diensten ingepland. Op de verdieping zijn 6 klassen voor algemene vakken voorzien.De voornaamste toegangen zijn gesitueerd onder de glazen luifelconstructie.

.
 

bottom of page