< Nieuwbouw
 
NIeuwbouw met Zorgwoning

Deze energiezuinige  nieuwbouwwoning te Burcht  heeft 2 wooneenheden, een zorgwoning en een eengezinswoning. 
De zorgwoning op het gelijkvloers is opgevat als modern appartement. Ondanks dat de zorgwoning niet dienst moet doen voor een rolstoelgebruiker, werd deze er wel op voorzien. Zo kan deze wooneenheid in de toekomst flexibel gebruikt worden. 
De eengezinswoning neemt de verdiepingen erboven in. Op de eerste verdieping bevindt zich de leefruimte met open keuken die grenst aan het dakterras, en de slaapkamer van de ouders. Op de 2e verdieping  zijn de slaapkamers voor de kinderen, een bureau/speelkamer en de badkamer gelegen. 
Het ontwerp houdt rekening met de ‘zorgende’ factor, doch mits een duidelijke fysieke scheiding tussen beide wooneenheden zodat de nodige zelfstandigheid en privacy wordt gegarandeerd. Er is daarom ook extra aandacht besteed aan akoestiek.  
De bouwvoorschriften leggen het klassieke gabarit 9-13-17 op, wat ook leesbaar is in het getrapte bouwvolume.  De gevel krijgt een hedendaagse look door de verlijmde gevelsteen en de aluminium gevelbekleding die aansluit bij de ramen en deuren. In het gevelmetselwerk zijn accenten in verticaal metselwerk voorzien. De gevel naar de straat is op het gelijkvloers eerder gesloten. Achter de gevelbekleding schuilt de inkomhal en garage. De garagepoort ligt mooi in lijn met de naastliggende gevelbekleding zodat het één geheel vormt. 

E-peil < 20 .