Xtra-architecten.be | Renovatie-P-Blok Asserenovatie - Xtra-architecten.be

Renovatie-P-Blok Asse
renovatie

Er wordt een rationele en functionele inrichting van de P-Blok uitgewerkt, met maximaal behoudt van de bestaande structuur. Het bestaand hellend dak wordt gesloopt en vervangen door een plat dak.

De bestaande sanitaire aanbouw wordt uitgebreid om het aantal toiletten te optimaliseren. Het sanitair wordt gekoppeld aan traphal /inkom en circulatiezones.

In de hoogbouw worden 8 leslokalen georganiseerd.

In de Laagbouw wordt de refter met keuken georganiseerd.  Deze zijn toegankelijk via de traphal en rechtstreeks van buitenuit. Dit geeft de flexibiliteit deze vleugel onafhankelijk te gebruiken.

De gevels worden bekleed met isolatie en rode leien in halfsteensverband, aansluitend in kleur op het omliggende gebouwenpatrimonium.

Een witte aluminium omkadering rond de ramen verzorgt een strakke aansluiting tussen gevelvlakken en openingen.  Het witte aluminium schrijnwerk zit als cassetten in de gevels geschoven.   De ritmische inplanting van de raamopeningen geeft het geheel een speelse toets.