Xtra-architecten.be | Nieuwbouw basisschool - Xtra-architecten.be

Nieuwbouw basisschool

Vrije basisschool ·Het Rietje· omvat zowel een kleuterafdeling als een lagere school.

De kleuterafdeling en de lagere school hebben elk een eigen ingang, die wordt geaccentueerd met logo’s op rode glasvlakken. De kleur rood komt terug in het ganse gebouw, dat voor de rest in neutrale grijstinten is uitgewerkt.

De 5 kleuterklassen op het gelijkvloers zijn gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke dubbelhoge speelzaal. Voor de lagere school zijn 10 klaslokalen verspreid over 2 bouwlagen.

De verdieping is zowel via een binnen- als een buitentrap bereikbaar. Verder zijn een refter en taakklas voorzien. Directie en administratie zijn ingepland bij de inkomzone tussen kleuters en lagere school. Deze lokalen bieden tevens een zicht op de speelplaats.

Alle lokalen zijn voorzien van maatwerk meubilair, waarmee de vraag aan bergruimte wordt ingelost.