Xtra-architecten.be | Kleuterschool te Asse - Xtra-Architecten Nieuwbouw

Kleuterschool te Asse

Het L-vormig schoolgebouw wordt gevormd door een vleugel met één bouwlaag en een vleugel met twee bouwlagen. In de oksel van het gebouw situeert zich de inkom, onder de overdekte speelplaats. In het gebouw bevinden zich acht kleuterklassen en een centrale speelzaal. Er is gezocht naar een functioneel en rationeel plan waarbij klassen, circulatie en sanitair rationeel gegroepeerd zijn.

Deze energiezuinige school houdt rekening met alle gebruikers en beoogt een duurzaam gebruik op korte, middellange en lange termijn.

De hedendaagse vormgeving wordt qua materiaalgebruik afgestemd op de bestaande gebouwen om zo te integreren in het bestaande scholencomplex.

“De school werd gebouwd in opdracht van het GO! – Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.”