Xtra-architecten.be | Budgetwoning - Xtra-architecten.be

Budgetwoning

Project geselecteerd in “belgisch budget bouwboek” editie 2009-2010

Het bouwvolume is aan de straatzijde eerder gesloten. De subtiele uitsnijdingen in de voorgevel minimaliseren het contact met de straat.
De achtergevel daarentegen is helemaal opengewerkt.
Dubbelhoge glaspartijen brengen het daglicht binnen tot ver in de woning. Binnenin zorgt de ruime vide boven de eetkamer voor een verrassende ruimtelijkheid. Vanuit het bureau op de overloop kijk je uit over gans het gelijkvloers en tot diep in de tuin. Dankzij een centraal geplaatst daklicht krijgt ook het bureau veel licht. De zithoek organiseert zich rond een zwevende haard. De keuken verschuilt zich achter een halfhoog muurtje. Welfsels en enkele snelbouwmuren zijn zichtbaar gebleven.