Xtra-architecten.be | Basisschool ‘t Grafiekjerenovatie - Xtra-architecten.be

Basisschool ‘t Grafiekje
renovatie

Herinrichting voormalige jongensschool als kleuterafdeling voor de Vrije Basisschool te Tongerlo. De nuttige oppervlakte wordt vergroot door het voorzien van een bijkomende verdiepingsvloer in de vroegere turnzaal door middel van metalen portieken en recto-light vloerplaten. Zo kunnen er 3 bijkomende klaslokalen worden ingericht boven de kleuterspeelzaal. Verder wordt een overdekte speelplaats geïncorporeerd als kleuterrefter en wordt het gebouw door middel van een gang verbonden met de lagere school. Tussen de klassen wordt telkens een kleutertoiletje voorzien. Maatwerk scheidingsmeubels delen de lokalen op in hoeken. Ze bestaan uit open vakkenkasten, computer-meubel, bibliotheekkast, poppenhoek, …